sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Soundtrack-sunnuntai: Caesar III

Caesar III
Julkaisuvuosi: 1998
Alustat: PC
Kehittäjä: Impressions Games
Julkaisija: Sierra Entertainment

Silloin kun minä olin pieni, internet oli harvinaista herkkua. Uusiin peleihin tutustuminen tapahtuikin usein pelilehtien mukana tulleiden demokiekkojen muodossa. Sieltä aikoinaan löytyi Caesar III, antiikkiseen Roomaan sijoittuva kaupunginrakentelupeli. Peli oli varsin mukava, ja vaikka se nykyään kaikkien vuosien jälkeen alkaa toistaa itseään aika vahvasti, niin silti sen pariin palaa mielellään yhä uudelleen.


Caesar III:n musiikki on mahtipontista, mutta kuitenkin riittävän simppeliä pysyäkseen vielä taustamusiikkina. Kasuaaliin kaupunginrakenteluun musiikki kuitenkin tuntuu ajoittain tarpeettoman painostavalta. Peliin on lisätty rakentamisen ohella myös yksinkertaista taistelua, ja siihen sävelletty musiikki kuulostaa puolestaan juuri sopivan raskaalta. Tokihan joskus pienenä peliä pelatessa tämä alkoi olla jo liian pelottavaa, eritoten kun ei tiennyt mitä oli tekemässä.


Epäilen kuitenkin, että musiikki ei ole ihan rehellinen puhdas orkesterisovitus, vaan ennemminkin hieman synteettisemmin kasaan väänetty setti. Tästä kielisi myös se, että musiikeista on annettu kaikki kunnia yhdelle miehelle, Robert Euvinolle. Tyyli kuitenkin vie sopivasti antiikkiseen tunnelmaan. En ole muinaisen musiikin asiantuntija, joten tarkkaan en tiedä miten historiallisesti tarkkoja kappaleet ovat. Jos pelissä jokainen asukas kuitenkin puhuu englantia vahvalla brittiaksentilla, voi olettaa että muitakin taiteellisia vapauksia on otettu.


Soundtrack on vain aika lyhkäinen. Pelissä varsinaisia kappaleita on vain viisi, ja taistelussa sekä parissa muussa kohdassa on omat musiikkinsa, mutta kauheasti vaihtelua ei ole. Tokihan CD-aikoina levytila oli oma murheensa, mikä saattaa selittää vähäistä valikoimaa. Mutta nyt, 20 vuotta samoja biisejä kuunnelleena, ne alkavat hiljalleen tökkimään. Harmiksi nykyään tuleekin käännettyä jotain vaihtoehtoista musiikkia tilalle, näistä nauttimisen sijasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mobiilimätöt: Pako 2

Pako 2 Julkaisuvuosi: 2018 Alustat: Android (pelattu), iOS, PC Kehittäjä: Tree Men Games Julkaisija: Tree Men Games Voit juosta pakoon...