sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Pikavilkaisu: HTR+ Slot Car Simulation (2014)

HTR+ Slot Car Simulation
Julkaisuvuosi: 2014
Alustat: PC (pelattu), PlayStation Vita
Kehittäjä: QUByte Interactive
Julkaisija: Libredia


Sähköautoradat. Monella isällä tai pojalla on varmasti jonkinlaisia kokemuksia näistä leluista, joissa auto laitetaan uraan, painetaan nappia ohjaimesta ja auto ajaa ympyrää pitkin autorataa. Sinällään kyseessä ei ole mahdottoman jännittävä harraste, ei ainakaan yksin, mutta kuinka tällaisesta konseptista saadaan tehtyä mielenkiintoinen peli? Ei oikein mitenkään.

Pärr pärr.

HTR+ Slot Car Simulation on kuitenkin peli, joka tätä yrittää. Tekele näyttää kohtuullisen nätiltä. Uskomaton mestariteos graafisesti se ei tietenkään ole, mutta maailma on värikäs ja yksityiskohtainen, luoden tunnelman mahtavasta unelmien sähköautoradasta. Musiikki on puolestaan mitäänsanomatonta tusinarokkia ja konemusiikkia, ja pelin äänimaailma muutenkin koostuu lähinnä sähköautoradoista tutusta kihinästä.

Autoa pääsee vähän virittelemään.

Mekaniikka itse pelissä on harmittavan yksinkertainen. Yhden napin painaminen ei ole uskomattoman mielenkiintoista oikeassa elämässä, saatikka sitten PC-pelissä. Asiaa eivät pelasta vaikeutuvat radat tai auton tuunaus vähän eri väriseksi ja tehoiseksi. Vähemmän yllättäen peli onkin alunperin julkaistu mobiilipelinä, johon yksinkertainen yhden napin pelisisältö sopii paremmin.

Oh, puu.

Lisäsisältöä on sentään tarjolla rataeditorin muodossa, joka tarjoaa tottakai "lähes loputtomasti pelimahdollisuuksia". Komeimmat kyhäelmät saa myös laitettua nettiin muiden tykättäväksi. Pelimuotoja on yllättävän paljon, mutta kaikki ne loppujen lopuksi toimivat samalla tavalla, eikä mikään ei oikein poista pelistä sen syvintä tylsyyttä. Fysiikatkin toimivat hieman miten sattuu satunnaisesti, ja joissakin radoissa myös kamera heittelehtii puolivallattomasti pitkin pensaita.

Tällainen rata olisi vakuuttava kyllä oikeassa elämässä. Luvassa olisi varmasti peukalorakkoja kaasukytkimen nappulan rusikoinnista.

En siis suosittele peliä. Se toki saattaa olla maailman paras sähköautoratasimulaattori, mutta se ei kuitenkaan tee siitä mielenkiintoista peliä, ei edes euron tai kahden hintaan. Yleensä pikavilkaisuissa tarkoituksenani on pelata pelejä noin kaksi tuntia, mutta jouduin nyt tyytymään puoleen tuntiin, sillä en yksinkertaisesti jaksanut pitempään. Ilmaisena mobiilipelinä voisin tosin pitää tätä simppeliä ajantappajaa kokeilun arvoisena.

Maisemanvaihdosta radoissa on sentään tarjolla aavikon muodossa. Seuraavaksi tämä peli saa vaihtaa maisemaa kiintolevyltäni tilaa haaskaamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mobiilimätöt: Pako 2

Pako 2 Julkaisuvuosi: 2018 Alustat: Android (pelattu), iOS, PC Kehittäjä: Tree Men Games Julkaisija: Tree Men Games Voit juosta pakoon...