keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Mobiilimätöt: Pako 2

Pako 2
Julkaisuvuosi: 2018
Alustat: Android (pelattu), iOS, PC
Kehittäjä: Tree Men Games
Julkaisija: Tree Men Games

Voit juosta pakoon, mutta et paeta.


Pako 2 on jatkoa vuonna 2014 julkaistulle Pako-mobiilipelille. Välistä on ilmestynyt versioita Steamiinkin asti, jatko-osa ilmestyi itse asiassa aluksi siellä, mutta perusajatus on pysynyt aina samana: aja autolla, väistele poliiseja ja älä törmää seinään. Uusi Pako 2 tuo tähän perusideaan vähän lisää ideaa: pelkän ostarin parkkiksella ympyrän ajamisen sijaan pelaajan tehtävänä on kuljettaa pikkurikollisia paikasta A paikkaan B. Tämä muutos on erinomainen, sillä se tuo valjuhkoon perusideaan uudenlaista tarkoituksenmukaisuutta. Toinen isompi muutos on muutaman hit pointin lisääminen autoon insta-killin sijasta, mikä mahdollistaa rempseämmän ajotyylin kun jokaisesta pikkuhipaisusta ei tarvitse olla huolissaan.


Energiapalkin lisääminen on myös siitä nerokas idea, että se mahdollistaa pelin intensiteetin kasvattamisen alkuperäisestä versiosta aivan uusiin sfääreihin. Kartat ovat kasvaneet huomattavasti isommiksi, ja epäilen että en ole vieläkään ajanut yhtään karttaa täysin päästä päähän. Pientä kiusaa tosin aiheuttavat välillä naaman eteen spawnaavat ja kuolleista kulmista epäreilusti päälle rynnivät poliisiautot. Yleensä nopeilla reflekseillä ehtii reagoida näihinkin, mutta jokainen kuolema pelissä ei kuitenkaan tunnu reilulta. Toisaalta, kuten mobiilipeleissä yleensä, on seuraavan kierroksen aloittaminen tehty helpoksi, jolloin voi ottaa pollareista äkkiä revanssin.


Grafiikka on mukavaa katseltavaa. Mobiilipeleistä tuttujen, yksinkertaisten tekstuurien sijasta pelissä on lähdetty kunnianhimoisemmalle linjalle. Yleensä tämä toimii, mutta toisinaan ei. Autot esimerkiksi näyttävät hyviltä, mutta maasto paikka paikoin on vähän rumaa katseltavaa. Jos kuitenkin vertaa edelliseen peliin, niin selvästi plussan puolelle nämä muutokset kuitenkin kallistuvat. Mobiilipeleissä usein vähemmälle huomiolle jäävä äänipuoli ajaa asiansa pyssyn paukkeineen ja auton sireeneineen. Synthwave- ja electromusiikki toimii, vaikka ei ehkä lajityyppinsä parhaimmistoa edustakaan. Panostus ääniin johtunee pelin PC-version kovemmista laatuvaatimuksista.


Koska peli on ilmainen, niin rahastusta eri muodoissa on toki luvassa. Pako 2 hoitaa tämän pääasiassa tyylikkäästi, satunnaisia pakkotyönnettyjä "mainoskatkoja" lukuunottamatta. Uusia autoja ja karttoja saa pelistä saatavien krediittien lisäksi käyttöön myös oikealla rahalla. Alkuun ensimmäisten uusien autojen avaamiseen vaadittava krediittisumma voi tuntua isolta, mutta peli palkitsee suhteellisen avokätisesti onnistuineista suorituksista. Alkukitkuttelun jälkeen summa kohtuullistuukin taitojen kohotessa.


Ilmaisena kännykkäpelinä tätä on helppo suositella. Steam-version saa kympin hintaan, mutta pikaisen Youtube-vilkaisun jälkeen en ehkä ihan niin paljoa siitä maksaisi. PC-versio sisältää tosin lisätavoitteita, kuten "hyppää joen yli" tai "etsi piilotettu henkilö", jotka ovat kyllä varmasti alennuksesta poimimisen arvoisia. Lisäksi selkeästi kehittäjät ovat ymmärtäneet, että täysin saman pelin tarjoaminen mobiili- ja PC-maailmoissa ei ole hyvä idea. Joka tapauksessa, Android-versio on viihdyttävä peli, jonka parissa uppoaa huomaamatta tovi jos toinenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mobiilimätöt: Pako 2

Pako 2 Julkaisuvuosi: 2018 Alustat: Android (pelattu), iOS, PC Kehittäjä: Tree Men Games Julkaisija: Tree Men Games Voit juosta pakoon...